Hegyvidéki Szociális Központ

Boldog Nőnapot!

2020. március 9.

fellepok01_1200x900

Alkalomhoz illő helyszínen, a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban rendezett nőnapi ünnepséget a Hegyvidéki Szociális Központ. A programon Kemény András előadó, valamint a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákjainak verses, zenés műsora gondoskodott a kerületi szépkorú hölgyek szórakoztatásáról.

Az időseket köszöntő Péchy László mindenekelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy a világnak egy ma még békés és nyugodtnak mondható szegletében ünnepelhetünk. Hiszen ünnepelni jöttünk, mert a nő kétségkívül a világmindenség egyik legcsodálatosabb teremtménye, az emberiség jobbik fele. „Társas létre születünk, és nekünk férfiaknak adatott meg igazán, hogy a nőkben gyönyörködhetünk, áldásukat élvezhetjük” – emlékeztetett az önkormányzati képviselő, majd Kirkegaardot, a híres filozófust idézte, aki azt mondta, hogy a „nő a férfi számára minden, mert a végességet ajándékozza neki”. És valóban, az itt és most, a jelenlét örömét köszönhetjük a nőknek, az érzelmi gazdagságot és a gyengédség forrását, az általuk életre keltett érzelmeket. Azt az élmény, ami a világ legtöbb műalkotásának ihletője.

megnyito03

Ők teszik emberibbé a közéletet, barátságosabbá a munkahelyeket, stabilabbá a társadalmunkat, és bár lehet, hogy néha megijednek egy póktól, de mindig hősiesen védik gyermeküket, családjukat.

Köszönjük nekik a derűt, a gondoskodást, a férfivel kötött régi szövetséget, és ma még azt is tudjuk, hogy „sem férfi nincsen asszony nélkül, sem asszony nincsen férfi nélkül” – hangsúlyozta Péchy László, aki az önkormányzat képviselőtestületének férfi tagjai nevében kívánt valamennyi hegyvidéki nőnek jó egészséget és sok boldogságot.

kalotaszegi_tancok01

A kedves szavak után következett a műsor, amelyben Kemény András előadó, hegyvidéki könyvkiadó Áprily Lajos, Heltai Jenő és Wass Albert versei mellett egy különlegességgel is szolgált. Elszavalta ugyanis az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskolában tanító, és a Papírusz Book Kiadónál saját kötettel jelentkező Mádi Beáta kifejezetten erre az ünnepségre írt nőnapi költeményét. Óriási sikert arattak a diákok produkciói, a népdalelőadás, a néptánc, a cselló-, gitár- és trombita darabok, a novella és versmondás. A vastapsot követően következett az ajándékozás, a Hegyvidéki Szociális Központ jóvoltából a diákok mindenkit egy szál virággal leptek meg.

nonapi_virag03