Hegyvidéki Szociális Központ

Intézményvezetői tájékoztató - április 6.

2020. április 6.

Tisztelt Ellátottjaink!

Tisztelt Családtagok, Hozzátartozók!

Magyarország Kormánya a 40/2020. (III. 11.) Kormány rendeletével a magyar állampolgárok életének és egészségének megóvása érdekében az ország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

Tájékoztatom Önöket, hogy a szociális szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet során elrendelt működési rendjéről szóló Korm. rendelet alapján a nappali ellátást végző intézmények épületében nyújtott szolgáltatásaink a veszélyhelyzet ideje alatt - visszavonásig - szünetelnek, azok látogatása az ott foglalkoztatott munkatársak kivételével tilos. A nappali ellátásban részesülő ellátottjaink és az idősek klubjaiból az ebédet elvitellel igényelt ellátottjaink továbbra is étkezhetnek, az ételt házhozszállítással biztosítjuk számukra.

Új igénylők esetében intézményünknek a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges ellátotti jogosultság vizsgálatát a veszélyhelyzet ideje alatt nem kell elvégeznie, a napi igénybevételt igazoló ellátotti aláírástól el kell tekinteni.

Amennyiben Önnek vagy a környezetében levő idős embernek a veszélyhelyzet ideje alatt segítségre van szüksége, kérem, hívja hétköznap 8:00-16:00 óra között a

06-30-630-9749,

06-30-630-9725,

06-30-644-6278

mobilszámok valamelyikét, vagy az ingyenesen hívható

06-80-630-102 zöldszámunkat.

Elektronikus levélben fordulhat hozzánk az infopont@hszk.hu címen.

A Hegyvidéki Szociális Központ Információs pontja lelkigondozói tevékenységet is végez, keressen minket bizalommal a 06-80-630-102 zöldszámunkon, amennyiben mentális támogatásra, megerősítésre van szüksége.

Kérem, olvassák el Pokorni Zoltán polgármester úr felhívását is, ami elérhető az alábbi linken: https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/pokorni-zoltan


Budapest, 2020. április 6.

Druskóczi Tünde

intézményvezető

Intézményvezetői tájékoztató - március 16.

2020. március 16.

Tisztelt Ellátottjaink!

Tájékoztatom Önöket, hogy a járványügyben 2020. 03. 14-én hozott rendkívüli önkormányzati intézkedések alapján a nappali ellátást nyújtó intézményeinket (1126 Budapest, Kiss János altábornagy utca 33/b; 1121 Budapest, Normafa út 1.; 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c.) az idős emberek védelme érdekében 2020. március 18-tól bizonytalan ideig bezárjuk.

A Hegyvidéki Szociális Központ továbbra is biztosítja a kerületben élő idősek étkeztetését, jövedelemarányos térítési díj ellenében (https://hegyvidekigondozas.hu/etkeztetes/teritesi-dijak).

Mindenkinek, aki igényli, a napi meleg ételt előre csomagolt formában házhoz szállítjuk. Lehetőség van diétás (cukros, gluténmentes, laktózmentes, epés) ebéd igénylésére is.

Kérem, az étel kiszállítására vonatkozó igényeket szíveskedjenek az etkeztetes@hszk.hu email-címen írásban vagy a 06-30-630-9785 telefonszámon jelezni.

Megértésüket és együttműködésüket köszönöm.


Budapest, 2020. 03. 16.

Druskóczi Tünde

intézményvezető

Demencia iroda

Kedves Családtag, Hozzátartozó!

A koronavírus okozta járvány elsősorban az időskorúakat veszélyezteti, különösen, akiknél más betegség is fennáll. A Hegyvidéki Szociális Központ mindent megtesz azért, hogy segítő kezet nyújtson a nehéz helyzetbe került családoknak. A demencia előfordulása az idősödés előrehaladtával egyre valószínűbb, így, ha Ön otthonában ápolja demenciával élő hozzátartozóját, az Önre nehezedő teher sokszorosára nőhetett az elmúlt időszakban. A Hegyvidéki Szociális Központ elindította a Demencia Irodát, azzal a küldetéssel, hogy segítséget nyújtsunk a demens beteg hozzátartozói részére minden olyan esetben, ami nem igényel orvosi szakértelmet. Ha tanácstalan, elbizonytalanodott, segítségre vagy támogatásra van szüksége, kérjük hívja bizalommal az alábbi telefonszámot:

Kocsis Judit 06-30/630-9513